Languages

  • Français
  • Македонски
  • English
  • Shqip

Најнови вести од Долна Нормандија (подготвени од Гласникот) Subscribe to Најнови вести од Долна Нормандија (подготвени од Гласникот)

Вести од Долна Нормандија | Извор: Уест Франс (Ouest France)
03.12.2012
Седмиците на социјални права во Франција (1) следниов викенд се прилика за илјадниците заинтересирани да дебатираат за еднаквоста и различноста.
Интервју со Клод Мартан, социолог и одговорен за истражувањата при Националниот центар за научно истражување (ЦНРС) во Рен, шеф на катедрата за социјални...
>>>
Вести од Долна Нормандија | Извор: Либерасион (La Libération)
15.11.2012
За директорите на најголемите француски претпријатија, чинењето на работната рака би можело да биде главната причина за нивната мизерната конкурентност. Но можеби и не сосема така.
 
Најпрво, дали навистина конкурентноста на овие големи фирми е опадната поради чинењето на одработениот час?...
>>>
Вести од Долна Нормандија | Извор: Ле Монд (Le Monde)
19.10.2012
Земјоделски фарми со повеќе жива ограда, грмушки, езерца или пошумени појаси по течението на реките... Од следната година, француските земјоделци ќе треба да пренаменат 4% од своите поседи во природни површини, со цел зачувување на животната средина. Дискретно донесена од Владата на почетокот на...
>>>
Вести од Долна Нормандија | Извор: Ле Фигаро (Le Figaro)
08.11.2012
Соочен со потребата од опсежно реновирање и ограничен буџет, Центарот за национални споменици (ЦМН) склучи договор со „Мај Мејџр Компани“ (My Major Company). Оттогаш, веб-сајтот за партиципативно финансирање му помага на Центарот да ги „наполни“ фондовите.
>>>

Pages

Најнови вести од Република Македонија

Вести од Македонија | Извор: sep.gov.mk
03.12.2012

Заменикот на претседателот на Владата на Република Македонија задолжен за европски прашања, д-р Теута Арифи денеска престојува во работна посета на Република Франција при што оствари средба со министерот за европски прашања на Франција Бернард Казнев.
 
За време на средбата вицепремиерот Арифи информираше за напредокот кој е постигнат во реализацијата на реформскиот процес во нашата земја пред се во областите опфатени со Пристапниот дијалог на високо ниво.
 
>>>
Вести од Македонија | Извор: dajpredlog.mk
19.11.2012
Во Република Македонија веќе една декада интензивно се спроведува процес на децентрализација преку кој голем број надлежности се пренесуваат на единиците на локална самоуправа. Министерството за локална самоуправа го следи и надгледува тој процес, но не секогаш добива информации за мислењата и сугестиите на самите граѓани, ниту пак за работата на општинските совети.
>>>

Pages

 

© Регионален совет на Долна Нормандија – Сите права се задржаниУпотреба на името „Македонија“