Languages

  • Français
  • Македонски
  • English
  • Shqip

Најнови вести од Долна Нормандија (подготвени од Гласникот) Subscribe to Најнови вести од Долна Нормандија (подготвени од Гласникот)

Вести од Долна Нормандија | Извор: Експрес (L'Express)
11.01.2013
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Fleur_Pellerin_Forum_Mondial_du_L...
 
Во вторникот, министерката за дигитална економија изјави дека би било подобро социјалната мрежа, којашто по ширењето на антисемитски твитови е повикана пред француските судови, да се прилагоди на културите на земјите како...
>>>
Вести од Долна Нормандија | Извор: press24.mk
08.01.2013
Секторот на соларната енергија за само две години во Франција загуби 15.000 работни места, откако беа намалени субвенциите на француската Влада за развојот на овој сектор.
>>>
Вести од Долна Нормандија | Извор: Уест Франс (Ouest-France)
04.01.2013
Во понеделникот се појавија новите податоци од пописот. Западот сè уште е дел од регионите коишто демографски се најдинамични. Анализа на Франсоа Кланше од „Инсее“ (Национален институт за статистика и економски студии).
 
Интервју
 
Дали бројот на население во Франција продолжува да расте?
 
>>>
Вести од Долна Нормандија | Извор: 20minutes.fr
04.01.2013
Законот што го дефинира приведувањето како замена за притворот на лица без лични документи стапи на сила... 
Законот што го дефинира приведувањето кое може да трае до 16 часа за да се замени притворот на лицата без лични документи, кое стана нелегално, и кој исто така го укинува прекршочното дело...
>>>

Pages

Најнови вести од Република Македонија

Вести од Македонија | Извор: www.kanal5.com.mk
10.04.2013
Француски експерти ќе ги обучуваат македонските државни службеници за начинот на водењето на преговорите за членство во Европската унија.Првите обуки ќе бидат општи со акцент на начелата, етапите и начинот на водење на преговорите, а потоа тие ќе бидат поспецифични и ќе се однесуваат на одредени специфични сегменти и прашања.
>>>
Вести од Македонија | Извор: Амбасада на Франција во Скопје
14.02.2013

Амбасадорката Лоренс Оер истакнувајќи ја поддршката што Франција и Амбасадата на Франција во Скопје ѝ ја нудат на земјава и истакнувајќи го продолжувањето на добрата соработка, го одржа следниов говор:
 
Господине Претседател,
 
Ми претставува особена чест да Ви ги предадам писмата од претседателот на Република Франција, господинот Франсоа Оланд, кој ме акредитира како амбасадорка на Франција во Македонија.
 
>>>

Pages

 

© Регионален совет на Долна Нормандија – Сите права се задржаниУпотреба на името „Македонија“