Languages

  • Français
  • Македонски
  • English
  • Shqip

Најнови вести од Долна Нормандија (подготвени од Гласникот) Subscribe to Најнови вести од Долна Нормандија (подготвени од Гласникот)

Вести од Долна Нормандија | Извор: Уест Франс (Ouest France)
28.12.2012
Во земјоделските комори ќе има избори во јануари. Социологот Роже Ле Ге вели дека во изминатите десет години, земјоделскиот пејсаж се измени и фармерите паднаа во вртлогот на пазарите.Кои се големите промени кои го трансформираа земјоделскиот свет и фармерската дејност во изминативе десет години?...
>>>
Вести од Долна Нормандија | Извор: Ле Нувел Обсерватер (Le Nouvel Observateur)
18.12.2012
На конференцијата „Да произведуваме поинаку“, министерот предложи целосно да се промени „француското земјоделство“
 
Навикнете се да го изговарате на секаков начин, во сите говори и во сите услови зборот „агроекологија“. Тој би требало дури и да го замени зборот „земјоделство“ во иднина. Всушност,...
>>>
Вести од Долна Нормандија | Извор: Ле Монд (Le Monde)
18.12.2012
Во интервју за Либерасион (Libération) министерот за образование, Винсен Пејон зборуваше за проектите за училиштата, особено за школската мапа или реформата на школското темпо. „Ќе изработиме нова поригорозна школска мапа“, изјави министерот за да се зголеми социјалната, но и школската разноликост...
>>>
Вести од Долна Нормандија | Извор: Ле Монд (Le Monde)
14.12.2012
Во време кога министерката за култура и комуникации, Орели Филипети, го овластува Пјер Лескур да ја усогласи културната политика во ерата на дигиталните технологии, аудиовизуелната уметност се наоѓа во опасност. Системот за финансирање во Европа носи своевиден опасен парадокс: француските...
>>>

Pages

Најнови вести од Република Македонија

Вести од Македонија | Извор: cira.org.mk
27.12.2012
Во рамките на програмата ЦИВИКА мобилитас којашто ја спроведува Центарот за институционален развој ЦИРа, а ја финансира швајцарската Агенција за развој и соработка (SDC), претставена од швајцарската Канцеларија за соработка во Македонија, на 14.12.2012 година беа доделени грантови на 23 организации од граѓанскиот сектор во Македонија со вкупен буџет од 44.009.615 денари.
>>>
Вести од Македонија | Извор: sega.org.mk
27.12.2012
Во текот на ноември – декември 2012 година во состав на активностите од проектот „Поттикнување на младинското учество во политичките процеси“ беа организирани 32 фокус групи во 8 градови во Македонија: Прилеп, Охрид, Кавадарци, Тетово, Струмица, Куманово, Скопје и Штип. Целта на организирањето на овие фокус групи беше да ги утврдиме очекувањата на младите од политичките партии  на следните локални избори.
>>>

Pages

 

© Регионален совет на Долна Нормандија – Сите права се задржаниУпотреба на името „Македонија“