Languages

  • Français
  • Македонски
  • English
  • Shqip

Најнови вести од Долна Нормандија (подготвени од Гласникот) Subscribe to Најнови вести од Долна Нормандија (подготвени од Гласникот)

Вести од Долна Нормандија | www.basse-normandie.france3.fr
06.06.2013
Кадер Ариф (Kader Arif), министер при Министерството за одбрана, задолжен за одделот на воените ветерани, денес офцијално соопшти дека Вистрам (Ouistreham) ќе биде домаќин на меѓународната манифестација по повод 70. роденден на истоварувањето на сојузничките сили, на 6 јуни 2014 година.
 ...
>>>
Вести од Долна Нормандија | Извор: Л Монд (Le Monde)
02.04.2013
Усогласување на даноците на дизелот наспрема бензинот. Воведување даночна основа на јаглен. Ограничување на густината на населеност во одредени зони како борба против урбаното проширување... Ова се само некои од предлозите претставени на 2ри април од Кристијан де Перту (Christian de Perthuis),...
>>>
Вести од Долна Нормандија | Извор: Либерасион (La Libération)
29.03.2013
Иако 86% од генералните совети се составени од мажи, текстот за малку ќе беше одбиен во Собранието и предлог-законот мораше да се гласа во два наврати
 
Во вторникот, Националното собрание беше само на чекор од одбивање на предлог-законот на министерот за внатрешни работи Мануел Вал што има за цел...
>>>
Вести од Долна Нормандија | Извор: www.tempsreel.nouvelobs.com
23.03.2013

Министерката за правда потврдува дека се предвидува да се укине и задолжителното психијатриско лекување и лекување во здравствена установа.
 
>>>

Pages

Најнови вести од Република Македонија

Вести од Македонија | Извор : www.kultura.gov.mk
05.09.2013
Од утре до 15 септември во Франција македонската култура ќе биде претставена во Марсеј, градот кој заедно со Кошице оваа година го носи епитетот - европска престолнина на културата за 2013 година, и во Ница каде што ќе се одржат 7-те Франкофонски игри ...
>>>
Вести од Македонија | Извор: МИА
30.08.2013
По понудата на францускиот претседател да помогне да се реши спорот за името - може ли да се очекува негово посредништво и колку е тој во можност нешто да придвижи? Дипломати велат - Оланд нема да биде посредник.
>>>

Pages

 

© Регионален совет на Долна Нормандија – Сите права се задржаниУпотреба на името „Македонија“