Languages

  • Français
  • Македонски
  • English
  • Shqip

Најнови вести од Долна Нормандија (подготвени од Гласникот) Subscribe to Најнови вести од Долна Нормандија (подготвени од Гласникот)

Вести од Долна Нормандија | Извор: Ле Фигаро (Le Figaro)
18.01.2013
По иницијатива на Мелина Меркури, поранешна министерка за култура на Грција, Европскиот совет во 1985 година го започна проектот: европски главен град на културата. 
Претседателот на републиката би можел да ги упати своите честитки за 2013 година во градот на културата, Марсеј. 
>>>
Вести од Долна Нормандија | Извор: Регионален совет на Долна Нормандија
18.01.2013
Секоја година во Долна Нормандија 2 400 млади луѓе се откажуваат од образованието без да стекнат диплома. Тоа е темата на симпозиумот што Регионалниот совет на Долна Нормандија, Ректоратот и Универзитетот го организираа во средата, на 16 јануари во Универзитетот на Каен. Регионалниот совет и...
>>>
Вести од Долна Нормандија |
16.01.2013
Асоцијацијата на агенции за локална демократија (АЛДА) го објави повикот за меѓународната обука „Граѓанско учество и можности за финансирање за поддршка на партиципативни иницијативи“ што ќе се одржи од 11 до 15 март 2013 година, во Стразбур, Франција. 
 
Целите на обуката се:
- да се збогати...
>>>

Pages

Најнови вести од Република Македонија

Вести од Македонија | Извор: Радио Слободна Европа
01.04.2013
Треба да се покаже дека има напредок пред земјите членки. Вистина е дека се уште сме во исчекување на нешто и не можам да ви кажам дека во европскиот Совет ќе се донесе ваква или онаква одлука . Тоа што го знам е дека чекаме нешто во добрососедските односи и чекаме на целата работа на доверба, клима на доверба која беше побарана во месец декември, вели во неделното интервју за Радио Слободна Европа, амбасадорката на Франција во Македонија, Лоренс Оер.
 
>>>
Вести од Македонија | Извор: СЕП | www.sep.gov.mk
04.06.2013
13:37, ЧЕТВРТОК, 23 МАЈ 2013 | Денес заменик претседателот на Владата задолжен за Европски прашања др. Фатмир Бесими и Амбасадорот на Република Франција во Македонија НЕ г-ѓа Лоренс Оер, ја потпишаа спогодбата за соработка за 2013 и 2014 година.
 
>>>

Pages

 

© Регионален совет на Долна Нормандија – Сите права се задржаниУпотреба на името „Македонија“