Languages

  • Français
  • Македонски
  • English
  • Shqip

Најнови вести од Долна Нормандија (подготвени од Гласникот) Subscribe to Најнови вести од Долна Нормандија (подготвени од Гласникот)

Вести од Долна Нормандија | www.region-basse-normandie.fr
31.03.2014

Во Довил (Deauville), во Франција на 27 и 28 март 2014 година се одржа Форум за дигитален туризам. По тој повод голем број чинители од областа на туризмот имаа шанса да ги понудат новите практики и начини на работа, кои би им овозможиле зголемена ефикасност и чекор со технологијата. На форумот беа...
>>>
Вести од Долна Нормандија | http://liberte-normandie.com/
20.09.2013
- Денот Д во Нормандија -
Истоварувањето на сојузничките трупи на плажите во Нормандија започнало на 6 јуни 1944 година, имајќи предвид дека Втората светска војна започнала на 1 септември 1939 година. Во своите редови сојузничките трупи броеле војска од 17 различни националности, а најбројни биле...
>>>
Вести од Долна Нормандија | http://liberte-normandie.com/
20.09.2013
Во 1944 година, војници од целиот свет дојдоа во Нормандија за да се борат против нацизмот и одново да воспостават мир, а меѓу нив: Американци, Британци, Канаѓани, Норвежани, Данци, Холанѓани, Полјаци, Австралијци, Белгијци, Французи. Нормандија засекогаш ќе ги чува трагите од оваа историја. Таа...
>>>
Вести од Долна Нормандија |
04.09.2013
Илјадагодишната историја, верба и човечки талент го направија Мон Сен Мишел, или Чудото на Западниот свет,  дел од големото светско културно наследство. Овој споменик е не одвоив дел од Француската историја и култура. За ова ремек дело Виктор Иго ќе каже: „Мон Сен Мишел е за Франција тоа што е...
>>>

Pages

Најнови вести од Република Македонија

Вести од Македонија | Извор : Министерство за надворешни работи од Република Македонија
02.12.2013
Министерот Никола Попоски, денес попладне, оствари средба со Министерот Лоран Фабиус и беше примен со највисоки почести во француското Министерство за надворешни работи- Quai d'Orsay.
>>>
Вести од Македонија | извор : slobodnaevropa.mk
23.09.2013
Иселувањето во други земји поради економски причини, стана карактеристика и за тетовско-гостиварскиот регион, иако важи за еден од најгусто населените подрачја во Македонија.
Александар Самарџиев
22.09.2013
>>>

Pages

 

© Регионален совет на Долна Нормандија – Сите права се задржаниУпотреба на името „Македонија“