Languages

  • Français
  • Македонски
  • English
  • Shqip

Најнови вести од Долна Нормандија (подготвени од Гласникот) Subscribe to Најнови вести од Долна Нормандија (подготвени од Гласникот)

Вести од Долна Нормандија | Извор: Либерасион (Libération)
08.10.2012
Вметнувајќи го уметничкото и културно образование меѓу приоритетите, претседателот на Републиката им ги подгреа надежите на сите оние кои се занимаваат со овие одделни практики на „образование за и со помош на уметноста“, почнувајќи од „остручување за културата до културни практики“.
>>>
Вести од Долна Нормандија | Извор: Уест-Франс (Ouest-France)
17.10.2012
Нацрт-закон за заштита на личните податоци и приватниот живот на Интернет ќе се најде на дневниот ред на Парламентот во првото тримесечје од 2013 година, изјави вчера (вторник, 16 октомври) министерката за дигитална економија, Флеур Пелеран за време на една собраниска седница.
>>>
Вести од Долна Нормандија | Извор: Уест-Франс (Ouest-France)
07.10.2011
​Причините за две третини од туморите кај земјоделците се поврзуваат со изложеноста на пестициди, стои во извештајот на Националната мрежа за следење и заштита од професионални заболувања (РНВ3П), изготвен од страна на Националната агенција за санитарна заштита (Ансес).
>>>

Pages

Најнови вести од Република Македонија

Вести од Македонија | Извор: Утрински весник
07.10.2011
Нови технологии | ИКТ компаниите добиваат можност за вклучување во нов владин проект т.н. концепт на отворени е - услуги, заснован на јавно-приватно партнерство. Преку развивање електронски услуги што ги нудат државните институции треба на граѓаните да им овозможат што побрз пристап до нив по електронски пат. 
>>>

Pages

 

© Регионален совет на Долна Нормандија – Сите права се задржаниУпотреба на името „Македонија“