петок 22 јуни 2012

4- Културни и уметнички размени


>>Агенда

>> Новости од соработката
3 јули 2009
Француска Амбасада во Скопје

Претседателот на регионот Долна Нормандија, Г. Лоран Бове, ќе го посети Скопје на 7 и 8 јули 2009 во рамките на децентрализирана соработка кој ги поврзува Македонија и Долна Нормандија.


>> Новости од Долна Нормандија и Новости на децентралиэирана соработка
5 мај 2010
Македонија/Франција

Македонските уметници ја освоија француската критика. Во рамките на манифестацијата Балканска пролет, годинава во Долна Нормандија од 31 март до 28 мај се претставува македонската култура во сите правци.


>> Новости од Македонија

>> Корисни линкови
План на интернет страната | © Conseil Régional de Basse-Normandie - Tous droits réservés
Région Basse-Normandie République de Macédoine Ministère des Affaires étrangères et européennes ALDA