петок 22 јуни 2012

3- Информирано општество и медиуми


>>Агенда

>> Новости од соработката
30 септември 2010
Le Courrier des Balkans

По повод отпочнувањето на втората етапа од соработката, тројца од вклучените актери даваат свое лично видување за сработеното и за она што допрва ќе се остварува. Соработката само што го прослави третиот роденден. Некој би рекол, само трет? Но на оние кои влегоа во оваа авантура, особено од македонската страна, изминатите километри им донесоа богато искуство. И оние кои се дел од проектов од неодамна и оние кои се вклучени од самиот почеток гледаат на соработката со радост. Гордо стојат зад сработеното и гледаат нанапред.


>> Новости од Долна Нормандија и Новости на децентралиэирана соработка
21 септември 2010
Caen (Basse-Normandie)

Во својство на претседател на Интернационалниот институт за човекови права и мир, минатиот јули Алан Туре го покани г. Мемети, Омбудсманот на Република Македонија, да дојде во Каен и да се запознае со активностите на Институтот.


>> Новости од Македонија
1 април 2010
Utrinski Vesnik

Со концерт на Есма Реџепова започна шестата „Балканска пролет“ во која до 28 мај ќе биде презентирана македонската култура


>> Корисни линкови
План на интернет страната | © Conseil Régional de Basse-Normandie - Tous droits réservés
Région Basse-Normandie République de Macédoine Ministère des Affaires étrangères et européennes ALDA