петок 22 јуни 2012

2- Млади, образование, локално и европско граѓанство


>>Агенда

>> Новости од соработката
27 јули 2010

Претседателот на Републиката им објави војна на номадите и на Ромите. Тие, пак, одговараат со декларација за мир за да се избегне социјална катастрофа. Декларација донесена во очи на министерската средба во среда попладне.


>> Новости од Долна Нормандија и Новости на децентралиэирана соработка
21 јуни 2010
долна нормандија

Камил, Пол, Луси и Корали, четворица средношколци од комитетот за збратимување, се вратија од престојот во Македонија, поранешна Југославија.


>> Новости од Македонија
14 октомври 2008
European Union - Delegation of the European Commission in Skopje
http://crbn-mk.courriers.info/spip.php?page=nouvelles_de_macedoine&id_article=239

At a conference held today in Skopje, a project for support of public financial management in municipalities was presented. This project will provide support to local self-government units that have not or just recently met the financial criteria to enter into the second phase of fiscal decentralisation. The 12-month project aims at enhancing the competences and capacities of the target municipalities in the area of public financial management for effectively meeting the challenges of the fiscal decentralisation process.


>> Корисни линкови
План на интернет страната | © Conseil Régional de Basse-Normandie - Tous droits réservés
Région Basse-Normandie République de Macédoine Ministère des Affaires étrangères et européennes ALDA