e premte 22 qershor 2012

Risitë e Normandisë së Poshtme

Gjitha risitë e Normandisë së Poshtme - Gjeni në internet faqen e Rajonit të Normandisë së Poshtme (www.cr-basse-normandie.fr) [fr]:
- Aktuale: Aktualitetet / Informata
- Rajoni ju njofton: Komunikatë për shtyp / Fjalime / Raporte për mediat
- Gazeta të rajonit, Reflets dhe Normandirect.

6 korrik 2010
Maqedoni

Vice-President i Normandi, Alain Tourret vizitoi Maqedoninë në Shkup dhe Ohër, të shoqëruar nga një delegacion i 26-29 qershor

21 qershor 2010

Camille, Paul, Lucie dhe Koralie, katër gjimnazist nga komiteti për binjakëzim, janë kthyer nga qëndrimi në Maqedoni, ish –Jugosllavia. Një ndër udhëtimet më konstruktiv gjatë të cilit ato kanë këmbyer shumë gjatë me mikpritësit e tyre të rinjë mbi organizimin e arsimit në dy shtetet e tyre përkatës. « Dhe ato kanë zbuluar që eksistonte një numër të madh pikash të përbashkëta në mes dy sistemet », shpjegon Monique Godefroy, kryetarja i komitetit për binjakëzim e cila i ka shoqëruar të rinjtë në këtë aventurë.

18 qershor 2010
Vecer

Si destinacion turistik i parë në botë, Franca, e bën të disponueshme, për një periudhë të gjatë, përvojat e tij në zhvillimin e trashëgimisë kulturore dhe të historisë së Maqedonisë dhe nxitja e zhvillimit të turizmit. shorelines mungesë, Maqedonia duhet të luajnë kartën e turizmit alternativ dhe të përpiqen të gëzojnë të qëndrueshme dhe më të madhe të këtij burimi ekonomik, ekspertë të turizmit tha frëngjisht. Që disa kohë fokusi është në qytetin e Tetovës dhe të malit Shar, natyra e të cilit ka ndryshuar grupin e mbresëlënëse të turistëve francezë të cilët e vizituan.

11 maj 2010
Maqedonia

Këshilli drejtues për punë afatmesme të vitit të tretë të programit decentralizues për bashkëpunim do të mbahet me 3 Maj 2010 në Kaen-Normandia e Poshtme dhe me date 11 Maj 2010 në Shkup. Në Këshillin drejtues do të marrin pjesë të gjithë partnerët e projektit. Qëllimi i këtij takimi do të jetë mbi rezultatet e aktiviteteve të realizuara deri më tani dhe të diskutohet mbi perspektivat e reja të projektit dhe të bashkëpunimit ndërmjet Normandisë dhe Maqedonisë.

5 maj 2010
Maqedoni/Francë

Artistët maqedonas joshin kritikën franceze. Këtë vit, nga 31 marsi deri më 28 maj, në kuadër të ‘’Pranverës ballkanike’’ nga Normandia e Poshtme, kultura maqedonase është nderuar në fusha të ndryshme.

4 maj 2010
Kaen (Normandia e poshtme)

Artistët maqedonas që kanë marrë pjesë në "Pranverën Ballkanike’’ të gjashtë nga Normandia e Poshtme janë të mahnitur nga pritja e ngrohtë e publikut dhe nga numëri i vizitorëve që kanë marrë pjesë në shfaqjet e shumta të propozuara në këtë manifestim kulturor që këtë vit i është dedikuar kulturës maqedonase.

3 maj 2010
Normandia e Poshtme

Shqafqjet e shumta maqedonase propozuar në ‘’Pranvera ballkanike’’ që zhvillohet nga 2 prilli deri më 28 maj në krahinën franceze të Normandisë së Poshtme kanë ngjallur një interest të madh. Dhe këtë vit, ky manifestimi artistik, dedikuar kulturës maqedonase, është hapur më datë 2 prill, me koncertin e emblematikes mbretëreshës së këngës rome Esma Redzepova dhe me ekspozitën fotografike të vllezërve Manaki –Kameramanët e parë të Ballkanit- prezantuar nga artisti Robert Jankulovski, dhe do të zgjasë deri më 28 maj në qytetin e Kaen-it në Normandinë e Poshtme.

3 nëntor 2009
Unioni Evropian – Komiteti i Rajoneve

Diskutimet përkrahëse të pranverës së kaluar në mes komitetit konsultativ praritar UE dhe Republikës së Mëparshme jugosllave e Maqedonisë (CCP-ARYM) i CdR kanë vazhduar me 29 tetorin në Bruksel.

3 nëntor 2009
Utrinski Vesnik

Bashkëpunimi i decentralizuar në mes rajonit te Normandisë-së-Poshtme dhe Maqedonisë arrinë te drejtojnë vitin e tyre të 3. Vlerësimi është pozitiv, dhe bashkëpuntorët e të dy palët dëshirojnë vazhdimin dhe zhvillimin i këtij bashkëpunimi të suksesshëm.

1 nëntor 2009
Ohrid

Komiteti i tretë për drejtim bilateral për bashkëpunimin e decentralizuar në mes rajonit të Normandisë së Poshtme dhe Maqedonisë u mbajt në Ohër në Maqedoni me 17 dhe 18 shtator 2009. Ky ka mbledhur të gjithë partnerët e projektit, francez dhe maqedonas.

Plani i internet faqes | © Conseil Régional de Basse-Normandie - Tous droits réservés
Région Basse-Normandie République de Macédoine Ministère des Affaires étrangères et européennes ALDA