e premte 22 qershor 2012

3- Shoqëria e informimit dhe medieve


>> Agjenda

>> Risitë e bashkëpunimit
30 shtator 2010
Shkup, Maqedoni

Me 29 shtator 2010, Korieri I Maqedonisë ka organizuar, në klubin e gazetarëve një tryezë të rrumbullakët/atelie mbajtëse mbi «  Përdorimi i mediave tradicionale në Universitet ». Kjo ngjarje bën pjesë në boshtin e 3 – Mediat pranë Projektit për bashkëpunim të decentralizuar në mes Rajonit të Normandisë së Poshtme dhe Republikës së Maqedonisë.


>> Risitë e Normandisë së Poshtme
21 qershor 2010

Camille, Paul, Lucie dhe Koralie, katër gjimnazist nga komiteti për binjakëzim, janë kthyer nga qëndrimi në Maqedoni, ish –Jugosllavia. Një ndër udhëtimet më konstruktiv gjatë të cilit ato kanë këmbyer shumë gjatë me mikpritësit e tyre të rinjë mbi organizimin e arsimit në dy shtetet e tyre përkatës. « Dhe ato kanë zbuluar që eksistonte një numër të madh pikash të përbashkëta në mes dy sistemet », shpjegon Monique Godefroy, kryetarja i komitetit për binjakëzim e cila i ka shoqëruar të rinjtë në këtë aventurë.


>> Risitë në Maqedoni
1 prill 2010
Utrinski Vesnik

"Pranvera Ballkanike’’ e gjashtë, e cila do të nderojë deri më 28 majin e ardhshem kulturën maqedonase, është hapur me koncertin e Esma Redzepova.


>> Linke
Plani i internet faqes | © Conseil Régional de Basse-Normandie - Tous droits réservés
Région Basse-Normandie République de Macédoine Ministère des Affaires étrangères et européennes ALDA