e premte 22 qershor 2012

Risitë e Normandisë së Poshtme

Gjitha risitë e Normandisë së Poshtme - Gjeni në internet faqen e Rajonit të Normandisë së Poshtme (www.cr-basse-normandie.fr) [fr]:
- Aktuale: Aktualitetet / Informata
- Rajoni ju njofton: Komunikatë për shtyp / Fjalime / Raporte për mediat
- Gazeta të rajonit, Reflets dhe Normandirect.

3 korrik 2009
Reflets nr 71

Rajoni ndjek rregullimin numerik të Normandisë së Poshtme. Qëllimi: të mbuloj plotësisht territorin me shpejtësi të lartë deri në 2013 dhe të përgatitet për arritjen e shpejtësisë më të lartë.

25 mars 2009
Këshilli Rajonal i Normandisë së Poshtme

Rajoni organizon një seminar për informim mbi Evropën në Bruksel i cili është i caktuar për të zgjedhurit politik të qendrave të banuara dhe qytetet e Normandisë së Poshtme.

24 dhjetor 2008
Këshilli Rajonal i Normandisë së Poshtme

Hulumtim publik në Parkun natyror rajonal të Perche, prej 8 janar deri më 8 shkurt 2008 : fjalën e kanë qytetarët.

14 dhjetor 2008
Këshilli Rajonal i Normandisë së Poshtme

Të shtunën, Laurent Beauvais, Presidenti i Rajonit të Normandisë së Poshtme dhe -Normandie, Yannick Soubien, nënkryetari, kanë pranuar në Abbaye-aux-Dames rreth 30 të ri të përzgjedhur nga Normandia e Poshtme për të marrë pjesë në Olimpiadën e 40-të Aftësive. Ata shprehën përkrahjen e tyre në drejtim të finales kombëtare e cila do të mbahet në Lille në fillim të muajit shkurt 2009 dhe më pas i ftuan të ndjekin ndeshjen e futbollit të ligës së parë mes Caen dhe Rennes.

10 dhjetor 2008
Këshilli Rajonal i Normandisë së Poshtme

Të mërkurën, më 10 dhjetor, Laurent Beauvais, Presidenti i Rajonit të Normandisë së Poshtme, ka inauguruar flluskën ekologjike dhe murin vegjetal në gjimnazin Jean Rostand në Caen. Ky projekt pedagogjik, i financuar nga Rajoni, është realizuar me ndihmën e Alexis Tricoire, dizajnues, dhe të Patrick Blanc, botanist dhe hulumtues në CNRS.

Plani i internet faqes | © Conseil Régional de Basse-Normandie - Tous droits réservés
Région Basse-Normandie République de Macédoine Ministère des Affaires étrangères et européennes ALDA