Languages

  • Français
  • Македонски
  • English
  • Shqip

Партнери на соработката

Printer-friendly versionSend to friend
ОСКА 1: ДИГИТАЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
 
Дирекција за дигитален развој на територијата на Регионалниот совет на Долна Нормандија
Адреса : Direction du Développement Numérique du Territoire (DDNT)
14, rue Alfred Kastler
14000 Caen, France
Телефон: 00 33 2 31 46 25 25
Контакт : Франсин Рошефорт (Francine Rochefort)
E-поштаf.rochefort@crbn.fr
 
Метаморфозис
Адреса : Ул. Апостол Гусларот, бр. 40
1000 Скопје, Македонија
Тел: 00 389 23 109 325
Факс: 00 389 23 225 206
Веб страна : www.metamorphosis.org.mk
Контакт : Бардил Јашари, Извршен директор 
 
ОСКА 2: МЛАДИ И ЕВРОПСКО И ЛОКАЛНО ГРАЃАНСТВО
 
Европска куќа од Каен Долна Нормандија
Адреса : Maison de l'Europe de Caen Basse-Normandie
10, rue de Formigny
14000 Caen, France
Тел: 00 33 2 31 34 54 31
Веб страна: www.maisoneurope-caen.org
Контакт : Луиџи Ромилдо (Luigi Romildo), Координатор на проекти
 
Коалиција на младински организации СЕГА
Адреса : Ул. Иво Лола Рибар, б.б. 
7500 Прилеп, Македонија
Тел: 00 389 48 429 390
Веб страна: www.sega.org.mk
Контакт: Зоран Илиески, Извршен директор
Е-пошта: zorani@sega.org.mk
 
ОСКА 3: ПОПИС НА КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО
 
Асоцијација на градови од Македонија со архитектонско наследство
Адреса : Ул. Панко Брашнаров, бр. 1 
(Општина Велес)
1400, Велес
Македонија
Контакт: Јадранка Стефкова, Односи со јавност
 
ОСКА 4: КУЛТУРНИ ПОЛИТИКИ
 
Областа Монт Сан Мишел
Адреса : 1, rue du Général Ruel
50300 AVRANCHES, France
Тел : 00 2 33 79 40 30 
Факс: 00 2 33 79 40 31
Контакт : Сандрин Пуле (Sandrine Poulet) , одговорна за комуникација, култура и туризам
 
Центар за нови иницијативи во уметноста и културата – Локомотива
Адреса :1000 Skopje, Macédoine
Тел: 00 389 2 32 45 726
Веб страна: www.lokomotiva.org.mk
Контакт : Билјана Тануровска, Извршен директор
 
ОСКА 5: ТУРИЗАМ
 
Областа Монт Сан Мишел
Адреса : 1, rue du Général Ruel
50300 AVRANCHES, France
Тел : 00 2 33 79 40 30 
Факс: 00 2 33 79 40 31
Веб страна : www.pays-baie-mont-saint-michel.fr
Контакт : Сандрин Пуле (Sandrine Poulet) , одговорна за комуникација, култура и туризам
 
Центар за институционален развој - ЦИРа
Адреса : Ул. Диме Аничин, бр. 9 
1000 Скопје, Македонија
Тел : 00 389 2 3114 855
Веб страна : www.cira.org.mk 
Контакт : Зоран Стојковски, Извршен директор
Е-пошта: zorans@cira.org.mk
 
ОСКА 6: РАЗВОЈ НА ЗЕМЈОДЕЛСТВОТО
 
Француски земјоделци за меѓународен развој – АФДИ Долна Нормандија
Адреса : Afdi Basse Normandie
2, avenue du Pays de Caen
14 914 Caen
France
Веб страна: www.afdi-opa.org
Контакт: Клер Гијон (Claire Guyon), Координатор на проекти
Е-пошта: afdi2-bn@wanadoo.fr
 
Федерација на фармери на Република Македонија - ФФРМ
Адреса : Ул. Гиго Михајловски, бр.3
1000 Скопје, Македонија
Тел: 00 3892 30 99 042
Факс : 00 3892 30 99 042
Веб страна: www.ffrm.org.mk
КонтактЃорги Јовановски, извршен директор
 
ОСКА 7: ЧОВЕКОВИ ПРАВА
Меѓународен институт за човекови права и мир
Адреса : Maison des Quatrans - 25, rue de Geôle
14 000 Caen, France
Тел : 00 332 31 79 23 89
Веб страна: www.2idhp.eu
Контакт: Себастијан Ботро Бонтер (Sébastien Botreau-Bonneterre), Директор

 

Macedonian

 

© Регионален совет на Долна Нормандија – Сите права се задржаниУпотреба на името „Македонија“