e premte 22 qershor 2012
Accueil > shqip > Normandia e Poshtme > Risitë e Normandisë së Poshtme > Binjakëzimi: katër gjimnazist në rikthim nga Maqedonia – Demouville

Binjakëzimi: katër gjimnazist në rikthim nga Maqedonia – Demouville

- 21 qershor 2010

Camille, Paul, Lucie dhe Koralie, katër gjimnazist nga komiteti për binjakëzim, janë kthyer nga qëndrimi në Maqedoni, ish –Jugosllavia. Një ndër udhëtimet më konstruktiv gjatë të cilit ato kanë këmbyer shumë gjatë me mikpritësit e tyre të rinjë mbi organizimin e arsimit në dy shtetet e tyre përkatës. « Dhe ato kanë zbuluar që eksistonte një numër të madh pikash të përbashkëta në mes dy sistemet », shpjegon Monique Godefroy, kryetarja i komitetit për binjakëzim e cila i ka shoqëruar të rinjtë në këtë aventurë.

Traduit par Afrim Jashari

Ne siguri gjithashtu kemi folur gjatë për Evropën dhe për angazhimet e ketyre të rinjë.

« Maqedonasit endërrojnë hyrjen në hapësirën e përbashkët, megjithë që të rinjët tanë janë të lindur Evropian. Shpresat e tyre janë pra thjeshtë të ndryshme ». Te secila anë të kufirit, të gjithë shpresojnë që këto këmbime të vazhdojnë. Disa takime janë tanimë të marrë. « Që nga viti i ardhshëm, një grup nga Maqedonia do të pritet në Demouville, shoqëron kryetarja e komitetit për binjakëzim. Për të organizuar këtë qëndrim, ne do të bëjmë apel partneritetit të Sektorit për të rinjë komunal dhe nga Shtëpia e Evropës ».

Për 20 vjetorin e festës së Evropës e cila do të festohet në vitin 2011, Maqedonia do të marrë gjithashtu pjesë si mysafire e privilegjuar. Dhe mbetet që të sajohen mënyra tjera për të mbajtur këtë miqësi që po lind.

Plani i internet faqes | © Conseil Régional de Basse-Normandie - Tous droits réservés
Région Basse-Normandie République de Macédoine Ministère des Affaires étrangères et européennes ALDA