e premte 22 qershor 2012
Accueil > shqip > Bashkëpunimi midis Normandisë së Poshtme dhe Maqedonisë > Risitë e bashkëpunimit > Nga 08-12 mars: Pritja e delegacionit të Maqedonisë - Studimi Tour në orientimin dhe integrimin profesional të të rinjve

Nga 08-12 mars: Pritja e delegacionit të Maqedonisë - Studimi Tour në orientimin dhe integrimin profesional të të rinjve

5 mars 2010 - Normandisë
Maison d’Europe de Caen

Një delegacion nga Maqedonia është pritur në Ulët Normandi, 8-12 mars 2010, për një “Vizita studimore në orientimin dhe integrimin profesional të të rinjve.” Ajo është e përbërë nga drejtori i Federatës së Shoqatave Rinore SEGA (bashkë-pilot të Boshtit Rinisë, Edukimi, Shtetësi "me Maison de l’Europe de Caen Basse-Normandie), një Konsulent për të Rinjtë me Agjencinë e Rinisë dhe Sportit (përfaqësues i Shtetit) dhe tre këshilltarë të rinj të këshillave lokale në vijim: Aerodrom, Prilep, Shtip.

Programi përfshin takime me strukturat shoqërore dhe të tokës rreth Caen mbi mjetet dhe shërbimet që u përgjigjen nevojave të integrimit profesional:, informacion udhëzime, përkrahje, trajnime, qasjen në punësim. Emërimet janë ndër veprimet e tjera të planifikuara me Shërbimin territorialized për punëkërkuesit nga rajoni i Normandisë Ulët, me Drejtorinë Rajonale të Rinisë, Sportit dhe ndërlidhjen shoqërore (DRJSCS), dhe gjithashtu me Qendra për mësimdhënie në frëngjisht për të Huajt (CEFE), Universiteti i-Normandie Basse Caen.

Një delegacion i Maqedonisë merr pjesë në një takim të hapur për të qytetarisë aktive në Evropë. Ky takim, të iniciuar nga Shtëpia e Evropës dhe të çojë në partneritet me Komitetin e binjakëzimit Démouville zhvillohet më 9 mars.

Programi:

PDF - 286.4 ko

Plani i internet faqes | © Conseil Régional de Basse-Normandie - Tous droits réservés
Région Basse-Normandie République de Macédoine Ministère des Affaires étrangères et européennes ALDA