e premte 22 qershor 2012

Risitë e Normandisë së Poshtme - Action 2

3 nëntor 2009
Unioni Evropian – Komiteti i Rajoneve

Diskutimet përkrahëse të pranverës së kaluar në mes komitetit konsultativ praritar UE dhe Republikës së Mëparshme jugosllave e Maqedonisë (CCP-ARYM) i CdR kanë vazhduar me 29 tetorin në Bruksel.

3 nëntor 2009
Utrinski Vesnik

Bashkëpunimi i decentralizuar në mes rajonit te Normandisë-së-Poshtme dhe Maqedonisë arrinë te drejtojnë vitin e tyre të 3. Vlerësimi është pozitiv, dhe bashkëpuntorët e të dy palët dëshirojnë vazhdimin dhe zhvillimin i këtij bashkëpunimi të suksesshëm.

25 mars 2009
Këshilli Rajonal i Normandisë së Poshtme

Rajoni organizon një seminar për informim mbi Evropën në Bruksel i cili është i caktuar për të zgjedhurit politik të qendrave të banuara dhe qytetet e Normandisë së Poshtme.

14 dhjetor 2008
Këshilli Rajonal i Normandisë së Poshtme

Të shtunën, Laurent Beauvais, Presidenti i Rajonit të Normandisë së Poshtme dhe -Normandie, Yannick Soubien, nënkryetari, kanë pranuar në Abbaye-aux-Dames rreth 30 të ri të përzgjedhur nga Normandia e Poshtme për të marrë pjesë në Olimpiadën e 40-të Aftësive. Ata shprehën përkrahjen e tyre në drejtim të finales kombëtare e cila do të mbahet në Lille në fillim të muajit shkurt 2009 dhe më pas i ftuan të ndjekin ndeshjen e futbollit të ligës së parë mes Caen dhe Rennes.

10 dhjetor 2008
Këshilli Rajonal i Normandisë së Poshtme

Të mërkurën, më 10 dhjetor, Laurent Beauvais, Presidenti i Rajonit të Normandisë së Poshtme, ka inauguruar flluskën ekologjike dhe murin vegjetal në gjimnazin Jean Rostand në Caen. Ky projekt pedagogjik, i financuar nga Rajoni, është realizuar me ndihmën e Alexis Tricoire, dizajnues, dhe të Patrick Blanc, botanist dhe hulumtues në CNRS.

Plani i internet faqes | © Conseil Régional de Basse-Normandie - Tous droits réservés
Région Basse-Normandie République de Macédoine Ministère des Affaires étrangères et européennes ALDA